Ze zijn er, volwassenen die vooruit willen en er ook echt wat voor willen doen. Mensen die vaak hard werkenvoor het onderhoud van hun gezin. De hele dag bakken ze stenen of vissen op de rivier. Maar de opbrengst van deze activiteiten is niet genoeg om hun kinderen naar de middelbare school of universiteit te sturen. Soms is de opbrengst zelfs niet genoeg om van te eten zodat hun kinderen mee moeten werken. De medewerkers van School van Geduld dagen de ouders uit iets anders te proberen voor het verwerven van inkomen zodat ze uit de cirkel van armoede kunnen ontsnappen. Een kleine groep volwassenen is bereid om hier serieus over na te denken. Voor hen organiseren we trainingen voor micro business en gemeenschapsontwikkeling (Community Development). Een kleine maar enthousiaste groep mensen nemen hier aan deel; bruggenbouwers in hun dorpen die het goede voorbeeld geven voor anderen. Deze mensen krijgen ook de mogelijkheid na het doorlopen van een serie van trainingen een microkrediet aan te vragen om andere inkomensgenererende activiteiten te starten.

SPONSOR EEN TRAINING

We organiseren vier keer per jaar een dag BUSINESS TRAINING waar onderwerpen aan de orde komen zoals: maken van plannen, maken van berekeningen, marktonderzoek en doorzettingsvermogen.

We organiseren vier keer per jaar een dag COMMUNITY DEVELOPMENT TRAINING waar onderwerpen aan de orde komen zoals: hoe kom je in aanmerking voor gratis gezondheidszorg, hoe dien je een voorstel in voor studiebeurs voor je kinderen, hoe motiveer je je gezin om vooruit te komen, wat zijn je dromen voor je toekomst.

Een dagtraining voor 15-20 volwassenen kost 100 EURO. We organiseren 8 dagtrainingen per jaar.

Wat kan ik doen?

Vindt u het leuk om met uw bedrijf of organisatie een van deze dagen te bekostigen? Dat kan door geld over te maken naar Stichting School van Geduld NL10 ABNA 0405 6860 99 ovv sponsor een training. Als u meer informatie, foto’s of video’s wilt hebben om anderen hiervoor enthousiast te krijgen dan kunt u contact opnemen met Paul Koeleman via Paul.koeleman@solcon.nl.